Livet gjennom Norge På Langs

En umulig reise skritt for skritt?

Åttende desember og mørketiden er i ferd med å lukke oss inn i en verden der åttetimers intervall på julelysene gir langt fra nok lys, og gir meg en følelse av å være i ett slags vakuum som på en måte er behagelig og på en annen måte alt for trangt.

Inni meg vokser tanken, drømmen og planleggingen om å gjøre min hittil lengste vandring. Norge på langs. En drøm som har ligget der i flere år og kost seg sammen med tidligere gjennomførte langvandringer, som Spania på tvers (Camino Santiago), Flyktningeruta, Telegrafruta, og deler av Oslo-Trondheim. Men selv om jeg har gått 900 km i strekk tidligere så kommer det ikke opp mot å gå nærmere 3000 km.

Det blir mildt sagt spennende og utfordrende. En ting er den praktiske planleggingen og forberedelsene, en annen ting er alt det andre som krever sin plass, tid og energi om jeg vil eller ikke. Utfordringene mine ligger i å gjøre det jeg har lyst til samtidig som andre deler av meg jobber i mot, eller i alle andre retninger. Både fysisk og psykisk.

Men jeg trenger noe å se frem til, å planlegge mot. Det er nemlig vanskelig å se fremover når «styggen på ryggen» henger der til en hver tid og hverdagen består i å gå i behandling for å holde hodet over vannet. Det blir svært få lyspunkter ut av slikt.

Så jeg har bestemt meg. Jeg skal gå Norge på langs om det så blir 3000, 300, eller 3 km. Jeg skal planlegge og forberede meg som at til neste år, nærmere jul en gang så står jeg forhåpentligvis på Nordkapp, eller Knivskjellodden!

Her kommer jeg til å skrive om mine forberedelser frem mot turen. Både praktisk, psykisk og fysisk, og selvfølgelig selve vandringen.

Koselig om du vil følge med.

Saltfjellet Juli-2018

4 kommentarer om “Livet gjennom Norge På Langs

 1. Eli Margrethe Jørgensen sier:

  Hei Anita😄💜🙋Jeg setter stor pris på deg,syns
  du er ei fantastisk dame.Var alene når emailen kom.Leif var i Narvik i 11års bursdag..Jeg har vært
  syk siden 16august.Er ikke så flink på nye ting
  ting på nett.Turte ikke å trykke på noe redd for å
  gjøre feil.Nå har Leif sagt hva jeg skulle gjøre.Håper jeg får følge deg på turen.
  Jeg beundrer deg..Hilsen Eli Jørgensen.😍

  Liker

 2. Eli Margrethe Jørgensen. sier:

  Tusen takk.Er så glad for at jeg fikk følge deg på turen.Har stått på i dag er litt sliten.Lurer på om du har
  startet,? Eller om det skjer etter jul ?Er spent på om jeg får til dette med nettet,Skal prøve..:-)Hvor du enn er i
  løypa,ønsker jeg deg lykke til og ei riktig God jul.Klem.:-):-)

  Liker

Kommentarer er stengt.