Når campingen er kjemisk fri for glamour.

Camping er herlig dere?!

Tur med hengekøye i Lofoten går fint an og er en fin opplevelse hvis du finner trær som er stødige og tykke nok, noe som kan være en utfordring i seg selv. Kronglete fjellbjørk vokser nemlig mer bortover enn oppover.

Så er det ly mot vinden. Vet du vindretningen så burde det være greit ikke sant? Men, vi er fortsatt i Lofoten med hav og fjell. Så her kommer det fallvind, kastevind og nordavind fra alle retninger. Så glem bål.

I går natt var det en sånn natt. Jeg havnet i snøen under hengekøya to ganger, kjempet meg ut av soveposen og ut i snøen i ullundertøy. Finne lykt og tviholde på liggeunderlag. Opp igjen. Andre gang fikk jeg hjelp av kjæresten min (stakar, han kom frivillig ut av redet sitt) etter at jeg bestemte meg for at det er sikkert veldig FINT å sove UNDER køya! Opp igjen.

Endelig kunne jeg slumre til vinden som klapret og slamret og dro i køya, akkopagnert av trærne som vibrerte så sterkt at i mellom dem følte jeg meg spilt på som en streng i en gitar.

Tredje gang, -jippi, jeg falt ikke ut av køya!! ….men ligger nå med liggeunderlaget OVER meg?! Prøver å knote det under meg og faller delvis ut av køya, -igjen.

Fjerde gang? DET ble varmt og godt under dyna i senga hjemme med en varm malende katt på brystet.

Etter å ha løpt etter ett flyvende underlag i mørket, og samtidig holdt fast i fjellduken som tok form som en luftballong mens jeg stappet en fluffy og uvillig Mammut ned i posen sin.

Noe av det jeg skal frem til er at jeg har hatt flere fantastiske netter i hengekøye under nordlys og stjerneskudd, men at Camping ikke alltid er rosenrødt. Det er så lett å tro det når det ene etter det andre glansbildet sklir over skjermen gjennom sosiale medier.

Med bål, der røyken stiger rett til værs eller i oppgitt vindretning, og der det er så stabile forhold at det nesten fyres inni soveposen. Med snø som «daler lett og fin» rett ned, og ikke kommer som som en forrykende tango hvirvlende rundt deg.

Men hva lærte jeg av denne turen? Jo at jeg må ha bly i ræ.. neste gang for ikke å bli tatt av vinden, og at jeg kan banne -mye! Og, at noen turer gjør seg bedre i ettertid, enn akkurat der og da.

Og, at jeg gleder meg til neste gang.

2 kommentarer om “Når campingen er kjemisk fri for glamour.

  1. Eli Margrethe Jørgensen. sier:

    Det hørtes veldig heftig ut. Laget egen film ettersom jeg leste fra camping turen under åpen himmel.Tenker
    senga hjemme med den kloke katten var godt å komme hjem til.Ønsker deg alt godt i fremtiden Sissel.

    Liker

Kommentarer er stengt.